MICHEL LAFAILLE

 

Verlangen naar tuin

 
 

Hoe een eigen paradijs ontwerpen?

     
     

Stel dat je morgen langs het paradijs zou lopen. Zou je dan denken: kijk daar, het paradijs, en gewoon doorlopen? Nee, natuurlijk niet. Adam en Eva werden verdreven uit het paradijs, maar niemand vertelde ooit wat er met de tuin gebeurd is. Is die tuin er nog steeds? Michel Lafaille is ervan overtuigd van wel. Het paradijs bestaat in ieders hoofd. Het zijn beelden, verlangens. Als je een tuin wilt maken waarnaar je verlangt, dan moet min of meer duidelijk zijn hoe die eruitziet.

 
         
   

Stap voor stap begeleidt Michel Lafaille de lezer naar dat ultieme tuingeluk: hij staat stil bij de geschiedenis van de tuin en bij de gevonden tuin - dat plekje natuur dat je plots ontdekt, ergens, en dat je meteen een thuisgevoel geeft. Je krijgt inzicht in de elementen waarmee je een tuin kunt opbouwen om dan zelf te gaan scheppen. Hij leidt je rond in bijvoorbeeld de tuinen van Erasmus en Goethe, die van het Loo en Versailles om te leren kijken en interpreteren. In het laatste hoofdstuk leer je over de liefde voor planten en bomen.

 
         
  MICHEL LAFAILLE is gevormd als theaterregisseur en als tuin- en landschapsontwerper. Hij leidde door de jaren heen honderden tuin- en landschapsarchitecten op. Verlangen naar tuin waarin hij al zijn kennis bundelt, is een cadeau voor ieder van ons met een verlangen naar tuin.   PRIJS € 39,99
UITVOERING Hardback rijk geïllustreerd
OMVANG ca. 256 pagina's
FORMAAT 21 x 26 cm
VERSCHIJNINGSDATUM Juni 2018
ISBN 9789462989757
 
         
Ga naar michellafaille.nl