Kok

Gepubliceerd op 29 maart 2025 om 07:56

Ik ben een kok, een liefhebber. Vroeger al, toen lange tijd niet, en nu sinds anderhalf jaar opnieuw. Ik hou van koken, recepten uitzoeken, ontdekken. Hetzelfde met ingrediënten. Geef me drie dingen en ik word een tovenaar en maak er iets lekkers van.

Hier in Andalusië bof ik wat betreft de boodschappen. Anders dan bij ons, met authentieke groentewinkels die ook eigen oogst en pluk aanbieden.  Misschien niet altijd mooi, wel lekker en waar je nog met eurocenten kunt betalen en iedereen alle tijd heeft.

Kijk eens op mijn aanrecht wat een mooie peterselie en wat een grote knoflook. De citroenen zijn vers van de boom, de ouderwetse ui uit de tuin. Witte radijs en rode en groene tomaten. Deze Monteroza tomaat is mijn favoriet. In een salade gesneden, of zo uit de hand, met of zonder vinaigrette, of geraspt voor op warme toast. En dan praat ik nog niet eens over de verse snijbiet, de kleine artisjokken, de rammenas, de dadels in chocolade, de amandelen in honing.

Ik denk nog een maandje blijf. ๐Ÿ˜‹๐Ÿ‘ฉ‍๐Ÿณ๐Ÿ…๐Ÿ ๐Ÿฅ‘๐Ÿฅ—๐Ÿง€๐Ÿฅ˜

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.